Etätehtävä 7.4.

Mitä tarkoittaa budjetti?

Budjetti tarkoittaa tulojen- ja menojen arviointia.

Mitä tarkoittaa budjettikausi?

- Ajanjakso jolle budjetti jaetaan/laaditaan.

Pääbudjetti/osabudjetti?

- Pääbudjetti eli kassabudjetti ja tulosbudjetti. Tulosbudjetti kertoo kuinka paljon voittoa yritys tulee tekemään. Kassabudjetti eli rahoitus- ja maksuvalmius budjetointi. Tällä takataan että on varaa maksaa menot, koska tulosbudjetti ei aina kerro rahavalmiuden riittävyydestä.

- Myyntibudjetti, muuttuvien kustannusten budjetti, markkinointi budjetti, kiinteiden kustannusten budjetti, tulosbudjetti kassabudjetti
(budjetoinnin eri osa-alueet)

- Myyntibudjetissa otetaan huomioon kuukausikohtaiset myyntitavoitteet ja niiden yhteissummana saadaan myyntitavoite budjettikaudelle.

-Muuttuvien kustannusten budjetti selvitetään kertomalla kunkin tuotteen muuttuvat yksikkökustannukset kyseisen tuotteet myyntimäärällä jolla saadaan tuotekohtaiset muuttuvast kustannukset.

-Markkinointi budjetointi, kuinka paljon markkinointiin menee rahaa.

Miksi aloittava yritys hyötyy budjentoinnista?

-Se on järkevää ja he ovat silloin täysin tietoisia siitä miten paljon menee mihinkinkin rahaa. Yrityksen tulevaisuudelle turvallista ja vältytään ei toivotuilta mokilta.

Mitä tarkoittaa yrityksen muuttuvat kustannukset?

- Ei ole varma määrältään vaan vaihteleva riippuu tuotannon ja myynnin määrän mukaan. Jos myynti kasvaa niin muuttuvat kustannukset muuttuvat samassa ja toistepäin. Jos esim. tuotanto tössää niin tältä ajalta ei muuttuvia kustannuksia synny ollenkaan.


Mitä tarkoittaa yrityksen kiinteät kustannukset?

- Ei riipu myynnin määrästä, syntyy tuotantovalmiuden ylläpidosta. Kiinteät kustannukset syntyvät samansuuruisina, vaikka tuotanto olisi pysähtynyt. Kiinteitä kustannuksia on mm. vuokra, markkinointi , puhelin maksut & työntekijöiden palkat. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogi tehtävä 2

Tyvi vaalennus & sävytys

Kerroksittain leikkuu asiakkaalle